Nieuwe Broeder-Zusterschap De Verwanten

Deze Site… Nieuwe Broeder-Zusterschap.-De Verwanten..wil een podium geven aan het idee over nieuwe broeder-zusterschap en verwantschap in haar diverse verschijningsvormen in deze tijd. Over in relatie zijn met onszelf, de ander, en alles wat ons omgeeft, waar we mee in verbinding staan en afhankelijk van zijn, omdat we er onverbrekelijk deel van uitmaken.

PRIKBORD

Unknown-7*SCHRIJF EEN REACTIE, EEN MEDEDELING, EEN OPROEP, EEN IDEE, EEN SCHERPE OF VRIENDELIJKE OBSERVATIE, EEN BEMOEDIGENDE OF INZICHTGEVENDE TEKST, ETC.

*VOOR EEN UITGEBREIDER VERHAAL, OF EEN COLUMN, KIES DAN VOOR DE PAGINA BOVEN IN DE SITE:  COLUMNS

*ALS JE WIL REAGEREN OP EEN DISCUSSIE/GESPREK KIES DAN: BEANTWOORDEN VOOR EEN DIRECTE REACTIE OF KIES EERST VOOR:
TOON ALLE SUBREACTIES   ZODAT JE OP IEDEREEN KUNT REAGEREN DIE AAN DE GEDACHTEWISSELING OVER BEPAALD ONDERWERP MEEDOET.
ZO NIET: SCHRIJF NIEUW PRIKBORDBERICHT

*VUL NAAM IN  OF ALLEEN VOORNAAM
*MAILADRES MAG, MAAR HOEFT NIET
*ALS JE EEN MAIL WILT KRIJGEN DAT ER EEN REACTIE IS, VERGEET DAN NIET DAT IN TE VULLEN VOORDAT JE OP //REACTIE PLAATSEN// DRUKT.
/REACTIES OP MIJN REACTIES/ OF OP ALLE REACTIES.

Nu is schrijven op het prikbord nog eenvoudiger gemaakt:

Als je al ingelogd bent met Facebook of Twitter account kan je hier direct schrijven en reageren.
Geen sociallogin? ………. dan kan het ook met ledenwachtwoord.

**Of anders, als gastgebruiker, even de gegevens invullen. Alleen (voor)naam en sommetje is voldoende!!

Meer dan 1 link in plaatsing wordt geweigerd i.v.m. spam.

 

 

(Visited 10.002 time, 1 visit today)

(760 Reacties)

 1. Kan ik mij helemaal in vinden in het artikel en het is inspirerend. We hebben geen tijd meer om nog maar iets te verinnerlijken. Voordat je het weet is het...
  Lees meer

  Kan ik mij helemaal in vinden in het artikel en het is inspirerend. We hebben geen tijd meer om nog maar iets te verinnerlijken. Voordat je het weet is het al weer ondergesneeuwd door nieuwe weetjes. Dat is wel het mooie van deze site, dat het ruimte krijgt en zichtbaar blijft.
  Goede vondst van de vastendag om even de tijd te krijgen om bij jezelf terug te keren! Doe mee.
  Ga nu direct een paar dagen vrijaf nemen van mijn baan als digitale postduif!
  Adrie

 2. Het artikel over Narcisme, ego en hoger-zelf is werkelijk heel mooi en inzichtgevend Moet nog wel de tijd nemen om het nog wat meer te verinnerlijken. Ik doe in ieder...
  Lees meer

  Het artikel over Narcisme, ego en hoger-zelf is werkelijk heel mooi en inzichtgevend
  Moet nog wel de tijd nemen om het nog wat meer te verinnerlijken.
  Ik doe in ieder geval mee met de vastendag!

 3. Hij is zo grappig, ik denk dat ik zijn discipel ga worden .
  https://youtu.be/CptUlBE5PCs

 4. Communicatie , Zaterdagmorgen zeven uur, kleindochter roept ‘ omhaaa’ ik roep vanuit mijn bed’ jahaa wat is er lieverd? ‘ omhaaa’ !Jahaa wat is er lieverd? Oma de maan schijnt...
  Lees meer

  Communicatie ,

  Zaterdagmorgen zeven uur, kleindochter roept ‘ omhaaa’ ik roep vanuit mijn bed’ jahaa wat is er lieverd? ‘ omhaaa’ !Jahaa wat is er lieverd? Oma de maan schijnt binnen’! Oh ja? Ja oma ik zie hem! Hoe kun je dat zien de gordijnen zijn toch bij jou dicht? Stilte…..Jaha oma maar door de gordijnen! Oh zo. Stilte, ‘ omhaaa’ ja lieverd? Mag ik in jou bed? Ja lieverd!
  Oma, het is nog donker hé? Ja het is nog donker. Oma als het donker is komt er een spook. Echt waar? Jahaa maar je hoeft niet bang te zijn die wonen in Engeland! Ach ,gelukkig dat is wel fijn.
  Oma ik heb nog sloepjes in mijn jas! Oh, hoe kom je aan die snoepjes? Van mama gegat! Oma mag ik er een? Nou dat vind oma niet zo een goed idee, eerst wat eten. Oma’ ja’ gaan we nu dan eten. Oké, lieverd!

 5. Door alle ruis iets aangenamers, voor de openstaande nog niet gedigitaliseerde ziel.
  https://youtu.be/fxLLFoSWzSM

 6. Dit is kindermishandeling op grote schaal. Kinderen in plaats dat ze spelen ze zoet houden via het digitale. Vroegtijdig alles lam leggen aan eigen initiatieven. Ze opvoeden als goed geoliede...
  Lees meer

  Dit is kindermishandeling op grote schaal. Kinderen in plaats dat ze spelen ze zoet houden via het digitale. Vroegtijdig alles lam leggen aan eigen initiatieven. Ze opvoeden als goed geoliede machines . Ahriman is slim want daar zit de toekomst om zo de macht over te kunnen nemen. We creëren wezens die sociaal zich slecht zullen verbinden, later zeer afhankelijk en volgzame wezens worden die gebrekkig zullen functioneren en zelfs een gevaar vormen voor de maatschappij. Vaak is het tegen argument, ja dit is nu eenmaal de maatschappij en ze moeten kunnen meedraaien! Maar wij zijn de maatschappij en vormen die tesamen en niet andersom!!!!

  http://www.waldorfkindergarten.de/aktuelles/aufruf-nein-zur-digitalen-kita.html

 7. Schaffen wij de ziel af? Vandaag in trouw: Ben ik gelukkig? Even mijn app checken Je kunt met deze app op je smartphone dus alles te weten komen van je...
  Lees meer

  Schaffen wij de ziel af?

  Vandaag in trouw:

  Ben ik gelukkig?
  Even mijn app checken

  Je kunt met deze app op je smartphone dus alles te weten komen van je innerlijke leven.
  Je hoeft jezelf niets meer af te vragen, dat doet de smartphone voor je,
  Hoeveel je beweegt, hoeveel je slaapt, je eet, er staat letterlijk: je hoeft niet meer te luisteren naar zoiets vaags als verlangens of intuïtie.

  Onder de noemer :Quantified Self (QS) verzamelen miljoenen mensen data over hun dagelijkse leven om zo zichzelf beter te begrijpen en te functioneren. In Nederland begint dit virus zich ook uit te spreiden. De cijfers bepalen of je de dag goed hebt doorgebracht en nemen steeds meer de innerlijke gevoelens over.
  De beweging is ontstaan in de VS, waar een op de vijf mensen zijn dag in cijfers omzet.
  Er zijn ook tegen geluiden.

  Door proeven werd aangetoond dat zelf meten perverse gevolgen kan hebben.
  Door aandacht te verschuiven bleek er minder plezier te zijn en ging het meer om de resultaten die er geleverd moesten worden.
  Iemand die zelf een experiment uitvoerde van drie jaar en positieve resultaten ondervond maar daarna besloot hij een maand te stoppen en niets te registreren.” Bevrijding is een groot woord, maar er was wel meer ruimte voor mijn gevoel”, zegt hij daarover. Na een maand pakte hij die gewoonte weer op. Kennelijk raakt men verslaaft er aan en is men er afhankelijk van geworden!
  Scrollen door je smartphone bepaalt nu of je goed of slecht gepresteerd hebt met het resultaat,

  de afschaffing van de ziel!

  • Misschien wordt de ziel ook wel gedigitaliseerd.
   Anderszins verandert de tijdgeest sinds de activering van de 9e golf zo snel dat geen ziel, gemeenschap, land of continent het nog bij kan houden.
   Over 5 jaar eist elke burger wie weet een eigen land?

 8. Nieuwe broederschap… Deze titel vind ik dubieus… Het suggereert iets geheimzinnigs… iets engs of akeligs waar je niet bij wilt horen. Eerder demonen dan engelen. Lijkt op de vrijmetselarij toen...
  Lees meer

  Nieuwe broederschap…
  Deze titel vind ik dubieus…
  Het suggereert iets geheimzinnigs… iets engs of akeligs waar je niet bij wilt horen. Eerder demonen dan engelen. Lijkt op de vrijmetselarij toen er nog geen vrouwen lid mochten worden. Een elitair bolwerk dus. Terwijl het veelal gaat over licht en liefde?

  • Heerda, ik begrijp je gedachten hierover heel goed en ik ben het met je eens dat het vrouwelijke element in de naam niet naar voren komt.
   Broeder/zusterschap klinkt beter. In de doelstelling staat meer info en is er een aanvulling te lezen op het geheel.
   Desalniettemin, ik ben blij met je opmerking hierover, we hebben een opdracht als vrouw in deze tijd, ons te begeven in een samenleving die onze inbreng hard nodig heeft !

   Een hartelijke groet,
   Leonie

  • Beste Heerda, bedankt voor je begrijpelijke reactie………

   Ik heb er ook wel eens mee geworsteld en mijzelf die vraag gesteld en noemde de site ‘De Verwanten’, wat nu altijd nog de ondertitel is, toch hebben we er voor gekozen de naam te behouden.
   Het is blijkbaar jouw beleving en associatie. Zo zou je ook de woorden God, Christus en engelen niet meer kunnen gebruiken door het eeuwenlange misbruik van die namen. Dan krijg je vage termen als: licht, energie etc. die de lading niet dekken.
   Broederschap is los van het misbruik door onbewuste mensen het hoogste doel van de mensheid om naar te streven.
   Broederschap verbindt het vrouwelijke en mannelijke in zichzelf.
   /Wil een podium geven aan het idee over nieuwe broeder/zusterschap in deze tijd./
   Dit staat vermeld in de hoofdtitel van de site, ook in de rubriek Welkom staat een uitleg. Verder heb ik een artikel geschreven: woordenstrijd… Woorden dragen een grote kracht in zich en door ze aan te passen, te verzwakken verliezen ze die kracht. “Door het woord is alles ontstaan”!
   Het gaat er in deze tijd om geen krachtwoorden/namen te verbasteren door de negatieve associaties, maar ze juist moedig nieuw leven in te blazen. Vandaar nieuwe broederschap. Zo je wil: nieuwe broeder/zusterschap.
   Hartelijke groet,
   Jan

   • Beste Jan
    Ja dat zou ik willen. Dat broederschap verandert in broeder/zusterschap. Omdat de huidige titel broeders of zusters op het verkeerde been kan zetten.
    Maar goed je hebt uitgelegd wat daar tegen is. En het is aan jou om te bepalen wat de titel van jouw website is.
    Hartelijke groet Fer.

    • Hallo Fer,

     Door je reactie ben ik er toch weer erg mee bezig. Als site naam zal ik er Nieuwe Broeder-Zusterschap van kunnen maken.
     Inlogcode naar>nieuwebroeder-zusterschap.nl is echter een grotere verandering i.v.m.naamsrechten en naamsbekendheid.
     Al met al….ik ben er mee bezig. Bedankt weer even voor het wakker schudden in het nieuwe jaar!

     • walter hebing

      11 januari 2017 om 02:15

      Er zijn geen broeders of zusters op aarde, er zijn enkel manifestaties van leven of dood op aarde! En van het leven op aarde is de mens zowel het toppunt als rentmeester ervan. Er is maar één Levensgeest(Bron van Zijn) op aarde en dat is het leven zelf en heeft niets met de menselijke geest, noch met broeder of zusterschap, te maken.
      Het leven is eeuwig, nu de mens nog!
      Groetjes Walter

Translate »