Logo-de-halm1

 

 

De Stichting wil staan voor het behoud en het bevorderen van de Drie pijlers van een gezonde menselijke samenleving:

DE CULTUUR

DE MENSELIJKE WARMTE

DE SAMENWERKING

 

 

Als symbolen hiervoor heeft de stichting in haar beeldmerk gekozen voor:

imagesDe Rozenkwarts als gestold kosmisch licht, als geest in de stof staat deze voor de Cultuur, de drager van de drie waarden:
Wijsheid- Schoonheid-Kracht die het zelf-scheppen van de mens bevorderen.IMG-20130825-WA0004

De Roos als het Zonnesymbool van de warme mensenliefde die de bovenpersoonlijke wijsheid omsmeedt tot een nieuwe stroom van geestelijke kracht. —
——-De weg van het midden————

DE Haimageslm die zich steeds weer opricht naar het licht en die, als wij de vruchten van onze gemeenschappelijke arbeid in de geest als wel in de stof, laten toevloeien aan het geheel, kan uitgroeien tot het stralende symbool van de aarde die Iedereen voedt.

 

De stichting wil uitgroeien tot een beweging van mensen die zichzelf herkennen in de bovenstaande symbolen en hun betekenis. Mensen die zich met hernieuwd bewustzijn willen verbinden, elkaars kwaliteiten zien en waarderen en die ten diensten willen stellen aan het geheel. De stichting richt zich dan ook tot het individu, tot de ‘vrije mens’ die door innerlijke scholing en los van uiterlijke waarden in staat is tot bewuste keuzes in zijn of haar leven. Die de bereidheid hebben, om ten koste van het puur individuele, de ander met interesse te willen horen, bij te staan en daadwerkelijk te ondersteunen. Jezelf in dienst te stellen van de moeilijkheden van de ander. Een oefening in onzelfzuchtigheid.

Jan Verduin
Voorzitter van stichting
De HALM                    Mailadres De Halm

 

(Visited 744 time, 3 visit today)